Seus

Història d'una ciutat

A les nostres seus et presentem fragments importants de la història de la ciutat de Castelló i testimoni del seu passat, des de l'Edat Antiga fins a l'època contemporània.

Siglos I-V
Exposició i itinerari de la Vil·la Romana més gran de la província de Castelló, habitada entre els segles i I V dC. Al voltant de tres patis es conserven les restes de la vivenda dels propietaris, les zones domèstiques per als treballadors i els esclaus, i una àrea de treball amb molins, un taller terrisser […]
Guerra Civil (1936-1939)
Va succeir així, ens va succeir a nosaltres i no fa tant de temps. El refugi antiaeri de la plaça Tetuan, restaurat i tematitzat, mostra l'impacte de la Guerra Civil sobre Castelló, com es va organitzar la defensa de la població a través d'una xarxa de refugis i la traumàtica experiència de la supervivència als túnels.
Siglos XIX i XX
Ubicat en una casa senyorial del segle XVIII, és una finestra a un passat recent. Una col·lecció magnífica que ens parla dels gremis, l'estructura econòmica i la vida a la ciutat.
Entre 1459 i 1604
Aquesta torre campanar, símbol de la ciutat, ens descobreix una vista meravellosa i una història interessant. La seua localització, separada de la catedral, li dóna nom: Fadrí.
Siglo XX
El Museu de la Mar del Grau conté una col·lecció privada de 274 peces, composta per cartes nàutiques, aparells, equips de navegació i maquetes, que il·lustren la relació de Castelló amb la mar, la seua tradició pesquera i la història del port.
Castell andalusí
Un audiovisual, una exposició i un itinerari didàctic revelen la imatge històrica i les tècniques constructives del Castell Vell, després d'un llarg període de restauració i investigació arqueològica. Declarat bé d'interés cultural, el Castell Vell és l’origen de la ciutat de Castelló i un exemple d'arquitectura militar islàmica.