Centre d’Interpretació Castell Vell

Els orígens de Castelló

30 minutos
Entrada:
Lliure
Aforament màxim / Exposicions i audiovisual:
60 persones / 20 persones
  • Cadira de rodes
  •  No-ascensor
  •  Pàrquing
  •  WC-adaptado

El Castell Vell, enclavat al turó de la Magdalena, és una fortificació d’origen andalusí. Encara que es tracta d’un lloc d’ocupació des del neolític, és en el segle XII quan adquireix el seu fort significat com a bressol de l’existència de Cas-telló i «llar pairal» dels castellonencs. Va ser cap de districte fins a la conquista de Jaume I l’any 1233, que va repartir el territori entre Almassora i Castelló. La concessió als seus habitants del Privilegi de Trasllat l’any 1251 va suposar la fundació de l’actual ciutat de Castelló, fet que va tindre lloc el 1252 i que es rememora anualment amb la celebració de la Romeria de les Canyes cada tercer diumenge de Quaresma dins de les festes fundacionals de la ciutat, les festes de la Magdalena.

La restauració del Castell Vell ha permés la seua posada en valor a través del Centre d’Interpretació i de les visites a unes ruïnes amb gran significació simbòlica per a la ciutadania de Castelló. Un primer pas en el llarg camí cap a la transmissió a les generacions futures del ric llegat històric heretat dels nostres avantpassats.

Dos maneres de viure la teua visita al Castell Vell.

Tria la teua!

Visita autoguiada

Les persones visitants poden fer una visita autoguiada a través dels panells expositius i l'audiovisual disponible al Centre d'Interpretació.

Duració: 30 minuts
Idiomes: Castellà, valencià i anglés

Visita guiada concertada

És possible concertar visites al Centre d'Interpretació i itinerari sol·licitant-ho de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h a través de l’adreça electrònica info@mucc.es o en el telèfon 964 23 91 01

Duració: 60 minuts
Idiomes: castellà i valencià

Horaris

Primavera/estiu (de l'1 d'abril al 30 de setembre)
De dimarts a dissabte:
de 10:00 a 13:00h i de 17:00 a 20:00h
Dilluns tancat
Diumenges i festius:
de 10.00 a 14.00h

El Castell Vell romandrà tancat:
gener: 1,6 | desembre: 6, 25


Adreça

Castell Vell
Turó de la Magdalena
CV 147, Km 2
Castelló de la Plana - Com arribar-hi


Descobreix de prop les diferents estances del Castell Vell a través del seu itinerari audioguiat durant l'horari d'obertura del Centre d'Interpretació Castell Vell.

VISITA’L

Seus

Coneix la historia
visitant la resta de
seus


Close Menu