Vil·la romana de Vinamargo

Segles I-V

45 minutos
Entrada:
Lliure

Aforament màxim:
60 persones

Audioguia: val/cas/en/fr
Fullet: val/cas/en/fr
  • Cadira de rodes
  •  Pàrquing
  •  Lavabo adaptat

Exposició i itinerari de la Vil·la Romana més gran de la província de Castelló, habitada entre els segles i I V dC. Al voltant de tres patis es conserven les restes de la vivenda dels propietaris, les zones domèstiques per als treballadors i els esclaus, i una àrea de treball amb molins, un taller terrisser i magatzems.

Entre la muntanya i el mar

La Vil·la de Vinamargo es troba en un lloc privilegiat, prop del mar i de les dos principals vies de comunicació: el camí Caminàs i la Via Augusta. Construïda a mitjan segle I dC, durant els seus quatre-cents anys de vida va ser reformada i ampliada abans de ser definitivament abandonada a mitjan segle V.

Les restes que hui es conserven són els fonaments dels murs sobre els quals s’alçaven les parets de terra, que devien estar pintades amb colors vius. Les dependències s’articulaven al voltant de diversos patis que dividien l’espai en tres parts: la pars urbana, on residien els propietaris i de la qual es conserven els banys privats; la pars rustica o àrea domèstica, on vivien els treballadors i els esclaus, i la pars fructuaria, destinada a la transformació i l’emmagatzematge dels productes de la hisenda amb els molins, magatzems i un taller terrisser.

Amb 3.000 m2 excavats, és la Vil·la Romana de majors dimensions de la província de Castelló, per la qual cosa la consolidació de les seues restes i la seua posada en valor a través del Centre d’Interpretació era un pas necessari per a difondre i conservar aquest testimoni per al futur.

Tria com gaudir de la visita

Tria la teua!

Visita autoguiada

Las persones visitants poden fer una visita autoguiada a través dels panells expositius, el fullet guia i el material audiovisual disponible en l’exposició i l’itinerari.

Duració: 45 minuts
Idiomes: castellà, valencià, anglés i francés

Visita amb audioguia

El sistema wifi del recinte permet la visita amb el suport d’una audioguia que les persones visitants poden escoltar en el seu telèfon sense necessitat de descarregar-la.

Duració: 45 minuts
Idiomes: castellà, valencià, anglés i francés

Visita concertada grups

Consulteu la disponibilitat de visites guiades a la vil·la romana, de dimarts a divendres de 10 a 15 h, a través de l’adreça electrònica info@mucc.es o del telèfon 964 735 217.

Duració: 60 minuts
Idiomes: castellà i valencià

Horaris

HORARI PRIMAVERA/ESTIU
(de l’1 d’abril al 30 de setembre)
De dimarts a dissabte:
de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius:
de 10 a 14 h
Dilluns tancat
HORARI TARDOR/HIVERN
(de l’1 d’octubre al 31 de març)
De dimarts a dissabte:
de 10 a 16 h
Diumenges i festius:
de 10 a 14 h
Dilluns tancat

La Vil·la Romana romandrà tancada:
Gener: 1, 6 | Desembre: 6, 25
Horari especial durant les festes de la Magdalena

No es podrà visitar els dies de pluges fortes.


Adreça

Vil·la romana de Vinamargo
Camí de Vinamargo, s/n
12004 Castelló de la Plana
Com arribar-hi